Welkom

ANITA-M. – Beeldend kunstenaar met hart en ziel.

Welkom op mijn site.

Over mijzelf.

Beeldend kunstenaar met hart en ziel in het 2- en 3-dimensionale vlak. In 1955 ben ik geboren in Kaapstad, Zuid-Afrika. In 1963 verhuisden wij naar boven de evenaar. In 1982 studeerde ik af aan de Leidsche hogeschool, beeldende vakken, cum laude. Ik ben altijd gefascineerd geweest door licht en hetgeen licht teweegbrengt door bespiegeling op vlakken in het algemeen. Mijn vroegste herinneringen hieromtrent spelen zich af aan het strand van Kaapstad (Seapoint) waar wij woonden. Het samenspel van het licht en het in beweging zijnde wateroppervlak komt in abstracte vorm tot uitdrukking in mijn werk. De dichtregels op mijn CONTACT pagina geven in essentie mijn werk weer.

Graag laat ik u zowel mijn schilderijen als bronzen beelden zien.

Schilderijen  COLORFIELD PAINTING

Ik werk met schildersmes op doek. Daarbij gebruik ik verschillende pigmenten die ik met een medium vloeibaar maak.

De schilderijen hebben thema’s die door de jaren heen steeds aangevuld worden met nieuw werk.

De thema’s zijn:

-SILENT DEPTH.

-UNIEKE VLAKKEN.

-TWEE-LUIKEN

-EGGS.

-GENTLEMAN AND NAUGHTY LADY.

-IN BETWEEN RED,BLACK AND WHITE .

Bronzen beelden.

De bronzen beelden welke ik maak zijn enerzijds een inspiratie bij mijn eigen schilderijen. Dit uit zich zowel in het uiteindelijke beeld als op de huid van het beeld dat de toets van het schildersmes laat zien. Anderzijds ook een totaal eigen thema. En dan de portretten deze zijn altijd in opdracht en in overleg met de opdrachtgever tot stand gekomen.

De thema’s zijn:

-INSPIRATIE OP EIGEN  SCHILDER WERK

-KRUISING KLOSJAAR, GENTLEMAN, KUNSTENAAR

-PORTRETTEN

Mijn atelier is tevens expositie ruimte.

U bent ten allen tijde van harte welkom op de meest gekke uren. Ik werk geïnspireerd op ook de ‘vreemdste’ tijden. Wilt u zeker weten dat ik er ben neem dan graag contact op per telefoon of mail.

En!! u kunt altijd even een kijkje nemen door de etalage voor een 1e indruk.